torstai 24. heinäkuuta 2014

Enjoy the healthy food

En ole koko kesänä ajatellut yhtään ruokavaliota. Olen syönyt kaikkea, mitä vaan eteen on tuotu ja mitä lystää. Mutta tällä viikolla päätin, että siihen tulee stoppi. Ei näin vain voi jatkaa tai kohta kaikki vaatteet puristaa tai oikeastaan jotkut puristaa jo. Joten eikö se olekin niin, että maanantaina on hyvä päivä aloittaa? Miksi se muuten on aina se maanantai? Itsellä se on aina ollut ja tulee varmasti aina olemaan.

Päätin opetella syömään taas terveellisesti. Olen joskus sen taidon jotenkuten osannut mutta tuntuu, etten yhtäkkiä osaa enää. Kaikki rasvainen ja makea on vaan niin hyvää, etenkin makea. Ah irtokarkit! Mutta nyt ne saavat jäädä. Miten sitä ajatteleekin, ettei pysty enää nauttimaan, kun kaikki hyvä on kiellettyä? Saahan joskus herkutella mutta ei koko viikkoa, eikä suuria määriä. Mulla ainakin pakkaa herkuttelu jäämään pahasti päälle, joten tärkeintä on ensi alkuun olla kokonaan ilman.

Ja voihan terveellisestäkin ruuasta nauttia. Itseasiassa erilaiset salaatit, rahka ja puuro maistuvat todella hyviltä, kun ei ole hetkeen syönyt niitä. Sitä oikein tuntee, miten elimistö tykkää. On aivan erilainen olo kropassa, kun ei mätä kauheita määriä rasvaista ruokaa, saati sitten monta sataa grammaa irtokarkkeja.

Maanantaina siis aloitin ruokaremontn ja katsotaan, miten sujuu. Opettelen nauttimaan nyt uudesta ruokavaliostani. Tai oikeastaan eihän se juurikaan muuttunut ole mutta olen karsinut aluksi pois kaikki herkut. Ja tietysti kiinnitän huomiota hiilihydraattien määrään ja laatuun.

Eilen tein aamupalaksi kaurapuuroa, johon laitoin sekaan mansikoita, mustaherukoita ja raejuustoa. Vieroksuin pitkään raejuustoa puuron seassa, kun kaverit sitä hehkutti. Ajattelin, etten ikinä voisi sekoittaa sitä puuron joukkoon mutta onneksi tein niin. Nimittäin on muuten hyvää. Suosittelen kaikille, jotka vähääkään epäilee kyseistä kombinaatioita. Mutta raejuustoissa on eroa. Parasta puuron joukossa on KESO raejuusto. Siinä vaan on sitä jotakin.


Lounaaksi valmistin kanasuikaleita, johon sekaan laitoin myös porkkanaa ja sipulia, nam. Salaattina oli Mozzarella salaattia. Tämän aterian kruunasi Gasthaus Pookin salaatinkastike. Jos käytte Uudessakaupungissa, niin ostakaa ihmeessä kyseistä salaatinkastiketta. Sitä saa ostettua Uudenkaupungin ruokakaupoista, ainakin S-marketissa on sitä. Mistään en ole löytänyt tämän kastikkeen voittanutta. Harmi, kun sitä ei myydä joka kaupungissa.



Pookin salaattikastike


Vihdoin ja viimein kokeilin tehdä banaanipannukakkuja. Olen monilta kuullut, että ne ovat hyviä ja päätin itsekin kokeilla - ja hyviä olivat. Mun banaanipannukakusta tuli vähän rikkonainen, johtuen siitä, että tein siitä hyvin ohuen. Olisi pitänyt tehdä monta pientä. Mutta ei se ulkonäkö, vaan se maku. Söin pannukakun vadelmahillon ja maustamattoman jogurtin kera.


Kyseisen banaanipannukakun ohje:

1 baanaani
1 kananmuna
hieman pekaanipähkinöitä
ripaus kardemummaa
ripaus vaniljasokeria

Kaikki aineet sekoitetaan tehosekoittimessa ja eikun pannulle paistumaan.

Rohkeasti kaikki vain kokeilemaan. Ovat niin hyviä. Ja pannukakkuja voi maustaa aivan oman mielensä mukaan.

Iltapalaksi söin Nutriletin Crispy Chocolate patukan. Joo tiedetään, hieman huijausta, koska piti pysyä erossa makeasta mutta kun ... oon niin koukussa, joten hiljaa hyvä tulee. Ja olihan toi nyt parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi joku snickers patukka.

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti