perjantai 7. lokakuuta 2016

Maitorahkapizzapohja ohje





Testasin tänään maitorahkapohjaista pizzaa. Idean tähän sain mieheni veljeltä. Hän oli tehnyt tätä ja oli kuulemma ollut hyvää. Mun mielestä maitorahka ja pizza ei alkuunkaan sovi edes samaan lauseeseen, joten oli pakko testata itse. Googletin reseptin, itseassiassa parikin, ja hieman sovelsin itse.



Pohja

2 prk maitorahkaa
2,5 dl kaurahiutaleita (pyöräytin tehosekoittimessa jauhoksi ne)
2 kananmunaa
2tl suolaa (ehkä yksi olis riittäny)
2tl leivinjauhetta

Sekoitin aluksi maitorahkan ja kananmunat keskenään. Eri kulhossa sekoitin kuivat ainekset ja lisäsin ne maitorahka-muna seokseen. Taikina oli hyvin kostea ja tahmea, ei yhtään semmonen normi pizzataikina. Olin varma, että päin mettään mennään ja lujaa. Levitin kaiken taikinan uunipellille lusikalla. Tästä määrästä riitti juuri sopivasti yksi pellillinen.


Paistoin pohjaa 200° uunissa jokusen ajan. Mä en osaa sanoa tarkkaan kuinka kauan, koska en katsonut yhtään kelloa. Oisko voinu olla joku 15-20min ;D 


Jääkaapin antimista ei tomaattimurskaa/-kastiketta löytynyt, joten laitoin ketsuppia.





Hieman ankeelta näytti mun pizzan päälliset. Tää ajatus pizzan teosta tuli niin extempore, etten kaupasta lähtenyt aineksia hakemaan. Täytyi siis koota päälliset niistä, mitä jääkaapista löytyi. Ja kuten näkyy, eipä löytynyt paljon mitään. Täytteenä oli sipulia, valkosipulia, jauhelihaa (jonka maustoin kunnolla) ja tomaattia.


Juustoraastetta ei ollut, joten Oltermanni sai kelvata. 



Koko komeus oli uunissa taas x määrä minuutteja, koska taas unohdin  katsoa kelloa. Mut ainaskin niin kauan, et juusto suli ;D



   Tämä pizza yllätti mut aivan täysin, ja vielä todella positiivisesti. Myös mies oli sitä mieltä, että pizza oli hyvää. Pohjassa ei todellakaan maistunut maitorahka, pohja oli yllättävän hyvä. Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti ja todellakin jatkossa tullaan tekemään uudestaan tätä. Nam. 

Maukasta viikonloppua!

-Laura 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti